jueves, 12 de mayo de 2011

Diari de campanya: joc brut des de l'anonimat

Fer política implica, lògicament, diferències d'opinió entre persones, ciutadans i ciutadanes, i també entre partits polítics. Implica diferències ideològiques, diferents maneres de veure les coses, de fer les coses i confrontació d'idees. Però quan en una campanya s'utilitza el joc brut, la difamació o la manipulació i, a més, des de l'anonimat, ens perjudica a tots, ciutadania i polítics.

Els darrers dies han aparegut a Montgat uns cartells enganxats a parets i taulells d'entitats i escoles amb els sous dels regidors i regidores. Aquests cartells són ni més ni menys que una fotocòpia ampliada del Full informatiu municipal i, per tant, contenen una informació de la qual l'equip de govern mai s'hi ha amagat. Una informació que és pública i està a l'abast de tothom que la vulgui consultar.

Però el que no és correcte és intentar sembrar mala maror des de l'anonimat. Qui vulgui criticar aquest fet, que ho faci sota un nom o unes sigles, que se'n responsabilitzi i que n'argumenti la seva opinió. Perquè qui està convençut de tenir la raó i que té arguments sòlids no s'amaga rere l'anonimat. Aquesta manera de fer diu molt poc del o dels responsables i no fa cap bé al poble. I, que consti, que no acusso a ningú.

D'altra banda, tots coneixem que hi ha un fòrum a la xarxa on tothom parla des de l'anonimat d'allò que desitja. Avui, per primera vegada he donat resposta a una acusació cap a la meva persona i ho he fet signant amb el meu nom. I sí, de tant en tant llegeixo el fòrum, però no, no entro en polèmiques des de l'anonimat. Estic, i també ho estem des del PSC, disposada a dialogar, confrontar idees i escoltar, però sempre i quan el diàleg es produeixi entre persones amn nom i cognoms. No amb anònims que només volen sembrar discòrdia, embrutar el nom, ja no dels polítics i polítiques locals, sinó de la política local del nostre municipi, de Montgat. El joc brut, i des de l'anonimat, no és política, és fer safareig de la manera més vergonyosa. Respecte, per davant de tot, respecte.

I, tornant al tema del que parlava a l''inici, aquí teniu l'enllaç amb la mateixa pàgina del full informatiu amb la que estan embrutant les parets. Nosaltres no ens amaguem.


No hay comentarios: