martes, 10 de mayo de 2011

III Jornades d'atenció als afectats de Fibromiàlgia i SFC



Ahir vam inaugurar les III Jornades d'ateció als afectats de Fibromiàlgia i SFC. Per a mi ha estat un honor i una satisfacció poder contribuir a l'organització d'aquests actes i poder participar-hi. Ara fa més de dos anys, vam detectar que existia una demanda a Montgat i aquesta demanda era proporcionar atenció, eines i espais a totes les persones del municipi afectades per aquestes malalties, ara ja més conegudes, però encara poc reconegudes.

A l'acte d'inauguració d'ahir, vaig dir que aquesta és una de les accions portades a terme des de la regidoria de Salut pública de les que em sento més orgullosa. I ho deia perquè, tot i que tota la feina feta és important, no sempre et dóna l'oportunitat de tractar i conèixer a les persones i de veure i viure directament el resultat i l'efecte que una acció produeix sobre aquestes. I, en aquest cas, això sí és possible.

Axí mateix, com molts ja saben, he viscut aquestes jornades d'una manera especial, amb un component emocional important, ja que no només les visc com a regidora, sinó com a una afectada més. Entenc, comprenc i comparteixo el que senten totes aquestes companyes.

Des d'aquesta comprensió, també els llençava un missatge esperançador, ja que estic convençuda de que es pot millorar. Sí, és cert, no hi ha cura, però l'acceptació, aprendre a escoltar el nostre cos, estimar-se i dedicar-se temps a una mateixa, entre d'altres coses, ajuda.

Finalment, agrair la col·laboració de VADESALUD, d'ACAF, de BSA, de totes les persones que realitzen els tallers de manera desinteresada i, sobre tot, agrair a totes les participants aquest temps que, encara que sigui un cop a l'any, es dediquen a sí mateixes i comparteixen les unes amb les altres.

Esperem que les jornades es continuïn celebrant i que el dia que deixin de celebrar-se sigui perquè ja ningú les necessita.

No hay comentarios: