lunes, 5 de diciembre de 2005

No els escoltaré!

Sempre he cregut que hi ha més persones amb seny que d'altres que no en tenen tant. Sempre he cregut que els catalans som tan ben rebuts com gallecs, valencians o andalusos a la resta de Comunitats Autònomes. I sempre he intentat no posarme a l'altura d'aquelles minories que no saben què és el respecte ni l'educació. Perquè jo sí sé què és el respecte i l'educació. Però aquestes "minories" manipulades i utilitzades pel Partit Popular i els seus líders "no pancarteros" aconseguiran que acabi perdent la compostura i el seny dels quals intento fer la meva bandera. Avui, al programa de TV3 "El Club", d'Albert Om, hem pogut veure un reportatge on un dels col·laboradors del programa preguntava als assistents de la manifestació "a favor de la Constitució" del passat dissabte per què es manifestaven. La reacció d'algunes persones davant un periodista català era esgarrifosa. "Con los catalanes no voy a hablar"; "Aquí no os queremos para nada"; "¿Tú eres español o qué pollas eres"... I tot un seguit de barbaritats i, sobre tot, mostres d'ignorància i mala educació. Fins i tot una dona, mentre el periodista brindava amb cava amb algunes persones, escridassava: "¡que os váis a intoxicar!". Vull pensar que aquestes mostres no són significatives i que d'altres ciutadans espanyols s'escandalitzaran tant com jo. Vull seguir mantenint la compostura i no vull que m'encomanin aquest odi, arma maquiavélica de l'oposició. Sóc catalana, sóc espanyola, sóc europea i, com deia el meu avi, ciutadana del món. Aquest Nadal compraré cava català, però tampoc deixaré de prendre un bon vi de Rioja, pernil de Guijuelo o percebes gallecs.
No els hem d'escoltar, no hem de deixar que ens arrosseguin cap a aquest joc de separacions, insults i intolerància. Hem de mantenir la compostura. Si nosaltres ens radicalitzem, estarem donant al Partit Popular justament els arguments que necessiten. Nosaltres tenim seny i ni insultem ni boicotejem als nostres veïns. Nosaltres sabem què és el respecte, ells no.

1 comentario:

Oriol Vaquer dijo...

Ben dit. Aquesta és la diferència entre ells i nosaltres. Quan més parlem de la COPE, del boicot i de totes les seves tonteries, més grans els fem. "A palabras necias, oidos sordos"

Moltes felicitats pel blog i benvinguda

Salut i República