jueves, 4 de mayo de 2006

Per què els nord-americans no saben llegir un mapa



Segons un estudi realitzat per National Geographic, el 63% del joves nord-americans no saben ubicar Iraq en un mapa. És a dir, els joves dels EE.UU. no saben on paren els prop de 120.000soldats que el seu país té destinats a l’Iraq, no saben on han caigut les bombes del seu exèrcit i no tenen ni idea d'on són les armes de destrucció massiva, i això últim és veritat.
Dels 510 joves d'entre 18 i 24 anys entrevistats, només el 37% va saber assenyalar l'esmentat país al mapa. Però és que més del 50% no sap que Sudan és a Àfrica o no és capaç d'ubicar Nova York o Luisiana.
Es probable que aquests lapsus geogràfics no siguin exclusiva dels EE.UU, però recordem les paraules del seu president, George W. Bush, a un grup d'alumnes de la Universitat de Yale: "A los estudiantes de aprobado raspado os digo: no os preocupéis, vosotros también podéis llegar a ser presidentes de los Estados Unidos".
Ja fa uns mesos, pels volts de novembre de 2005, es publicava una altra enquesta reveladora. A aquesta, apareguda a un reportatge de la CNN, els nord-americans opinaven sobre quins països serien els propers en ser envaïts pels EE.UU. Corea del Nord, Sri Lanka, Itàlia, Brasil, Cuba, Iran, Canadà, Rússia i Orient Mitjà són algunes de les respostes. El problema és que molts no sabien on és Sri Lanka, així que ni molt menys poden saber si és tracta d'un país enemic.
Què podem esperar? Si Bush els diu "Si no fem la guerra, correm el risc de fracassar", els nord-americans es llançaran de cap a envair Sri Lanka o Rússia, per la por al fracàs, es clar.
O potser serà que el president ha pres alguna cosa que no li ha caigut gaire bé: "No és la contaminació la que amenaça el medi ambient, sinó la impuresa de l'aire i de l'aigua". L'aire que respira Bush no pot ser gaire pur.
Us recomano bushspeaks.com.

1 comentario:

dErsu_ dijo...

El motiu és simple: els nord-americans són tan totxos com tothom.