viernes, 19 de diciembre de 2008

Montgat tindrà OMIC pròpia

Ahir vam aprovar al Ple municipal la constitució del servei de defensa de les persones consumidores. Aquest és un pas important des del municipi, ja que totes aquelles persones que necessitin informació o vulguin tramitar una reclamació podran adreçar-se a la nostra Oficina Municipal d'Informació als Consumidors. Així mateix, des de la regidoria de Salut pública i Consum volem fomentar les mediacions, així com l'adhesió dels nostres comerciant i empresaris a la Junta Arbitral de Consum.
La defensa de les persones consumidores és un valor afegit als nostres serveis municipals, un dret de la ciutadania que ha de proporcionar-los els instruments i la potecció legal davant conflictes derivats del consum. I és l'administració local, la més propera al ciutadà, la que ha de poder oferir aquest servei des de la proximitat.
Així mateix, des de l'àrea de Consum, també cal proporcionar informació al teixit comercial i empresarial per tal de fomentar el coneixement de la normativa vigent. Els nostres comerciants no ens han de veure com a defensors exclusivament dels consumidors, sinó com a defensors del compliment dels drets i deures de tots plegats.
D'altra banda, també duem a terme una tasca pedagògica que pretén proporcionar a la ciutadania les eines suficients per a la realització d'un consum responsable i per a la defensa dels seus interessos econòmics. No podem oblidar que la informació és poder.

No hay comentarios: