jueves, 4 de diciembre de 2008

Thao: salut infantil


El programa Thao és un projecte basat en la prevenció de l’obesitat infantil mitjançant la promoció de l’alimentació saludable. El passat Ple de novembre, l’Ajuntament de Montgat va aprovar l’adhesió del municipi a aquest programa. Es tracta d’un iniciativa tranversal, ja que implica escoles, pares, teixit associatiu i a tots els actors de la ciutat. I és també objectiu, ja que té una durada de 4 any i cada any es realitza un pesatge de tots els nens i nenes que hi participen per tal de comprovar la seva eficàcia.
En aquests moments de dificultat econòmica, cal implementar polítiques imaginatives i innovadores que no suposin un gran cost ni per als ciutadans ni per als ajuntaments. I aquests és l’objectiu de la Regidoria de Salut pública. La promoció de la salut és una competència municipal i, sovint, les polítiques que es duen a terme són poc efectives per la seva limitació en el temps i pel seu abast a segments concrets de la població. En aquest sentit, el programa Thao té una continuïtat i transversalitat que auguren una major eficàcia.
Es imprescindible que els governs d‘esquerra promoguem actituds saludables. Les polítiques públiques de salut no consisteixen tan sols en la gestió del risc, sinó que hem de fomentar la prevenció.

Més informació a http://www.thaoweb.com/

No hay comentarios: