miércoles, 10 de diciembre de 2008

Nadal a bon preu


Avui hem fet la tradicional encesa dels llums de Nadal, amb les tradicionals nadales i el tradicional torró. Aquest any, però, els llums arriben amb polèmica incorporada. L’actual crisi econòmica ens obliga a retallar el pressupost municipal en allò prescindible. I l’Ajuntament de Montgat ha decidit reduir la despesa en l’enllumenat nadalenc per tal de poder aprofitar l’estalvi per a accions prioritàries. En lloc dels 25.000 euros que es dedicaven habitualment a engalanar el poble, aquest any, només se’n dedicaran 6.000. Els llums s’han instal·lat a un punt de cada barri, als punts considerats més cèntrics. Malgrat és una tradició arrelada, considerem que ara és moment d’austeritat. És moment de fer un esforç suprimint aquelles accions que menys afecten a la qualitat de vida del ciutadans i ciutadanes per concentrar totes les energies aplicant polítiques per pal·liar la crisi i per protegir aquells més desfavorits amb polítiques socials.
L’Ajuntament i el poble de Jun, a Granada, constitueixen, al meu parer, un exemple de bones pràctiques en aquest sentit. El consistori ha convocat una consulta popular per a que els ciutadans i ciutadanes decideixin si es dedica la quantitat habitual a la instal·lació dels llums nadalencs o si, el mateix pressupost, s’inverteix en la contractació de persones que es trobin en situació d’atur. De moment, el 95% de la població ha votat a favor de la segona opció, demostrant així la seva solidaritat.
En aquesta línia, l’Ajuntament de Montgat ha editat aquest any el calendari per al 2009 amb el que obsequia a tots els montgatins per un cost considerablement inferior al de l’any passat. El calendari és un recorregut per Montgat, barri a barri, des d’un perspectiva diferent a l’habitual, amb fotografies de diversos racons significatius del municipi. Aquest és també un bon exemple de com reduir costos sense reduir la qualitat.

Bon Nadal i bones festes!

1 comentario:

Emília Briones dijo...

hola companya!
et linko per fer xarxa.
ens veiem divendres!!